Axel Vandoorne en Cas de Fleur D Z houden Jordy Oostvogels van de winst in Brussel

Axel Vandoorne en Cas de Fleur D Z houden Jordy Oostvogels van de winst in Brussel
In de rubriek voor zesjarige paarden heeft Axel Vandoorne de merrie Cas de Fleur D Z naar de overwinning gestuurd en hield daarbij Jordy Oostvogels tweemaal achter zich. 

De dochter van Canturano I werd door Vandoorne in een tijd van 62,44s foutloos naar de finish begeleid. Jordy Oostvogels had twee opvallende ijzers in het vuur en greep de andere podiumplaatsen. In het zadel van Cristal de Laubry Z (v. Comme il Faut), een Zangersheide hengst, klokte hij af op 62,58s en kwam op twee. Voor de hengst Rendez-Vous du Risoir, een fokproduct van Sara Agneessens en een zoon van Lamm de Fetan, werd er een tijd van 63,12s genoteerd en de derde plaats uitgereikt. 

De volledige top vijf kleurde Belgisch met een vierde plaats voor Tatiana Troiani. De amazone had Madansa B (v. Carrera VDL) aan de start. Peter van Broekhoven besloot met Centerfold de top vijf na een foutloze ronde voor de Cordynox-zoon. 

Resultaten

Rik Nauta en Amani Semijejero-Vautmans schitteren in Brussel

In de op één na hoogste rubriek voor Junioren in Brussel kwam de winst op naam van Rik Nauta. In het zadel van Kia Maria vd Potaarde (v. Numero Uno) hield hij Jules Denutte met Nevada Quality Z (v. Numero Uno) achter zich op twee. Jef Peeters besloot de top drie met Olina van 't Ruytershof (v. Jenson van 't Meulenhof). 

Bij de ponies 90cm won Amani Semijejero-Vautmans in het zadel van Afelio van de Kerkenbulk (v. Nabor). Zij bleven voor op Nore Willemse en Malaga (v. Sulaatik's Mancinie). Enkel deze twee combinaties bleven dubbel foutloos. Voor Lien Cardeijnaels was er met The Champ een derde plaats gevolgd door Louise De Vlieger die met Une Etoile (v. Mylord Red Pepper) de laatste in de prijzen was.