Aurelie Deloof staat haar mannetje in hoofdnummer Diamond League

Aurelie Deloof staat haar mannetje in hoofdnummer Diamond League

In Zoutleeuw wordt er dit weekend op nationaal Diamond niveau gesprongen. Het hoofdnummer op de piste van de familie Prouvé was op zaterdag een 1m40 waarin er in twee fases gesprongen werd. De overwinning ging naar Aurelie Deloof. Zij kon in het zadel van Ito (v. Marius Claudius) een foutloze ronde achter naar naam noteren en finishte in 36,48 seconden. 

Mike Van Olst volgde op de tweede plaats. Hij rekende op de Zangersheide merrie Comme Elle Faut ODTH Z (v. Comme Il Faut) om in 37,48 seconden foutloos naar de finish te rijden Viktor Daem mocht met Cattleya Plassay op de derde podiumtrede plaatsnemen. Het duo noteerde een foutloze ronde achter hun naam en finishte in 37,83 seconden. 

Vic De Plecker (Corvette van't Koningshof Z) en Benjamin Pieters (Waka Waka Z) eindigden op plaatsen vier en vijf.

In het 1m30 reed Nette Clerckx naar de overwinning. In deze rubriek die rechtstreeks op tijd gesprongen werd, was ze de snelste in het zadel van Cataluna Vdh Z (v. Crown Z). Het duo liet het hout onaangeroerd en klokte af in 65,42 seconden. Seppe Wouters nam de tweede plaats huis. Zijn Flashdance Asborne Z (v. Fantomas de Muze) kon de nul behouden en stopte de chrono na 65,42 seconden. Thomas Leemans en Petrouska Dm Z(v. Peppermill) maakten de top drie compleet. Zij sprongen een foutloze ronde in 65,82 seconden. 

Louise Lenaerts (Pavani van het Molenhof) en Vic de Plecker (Enjoy van't Hulgenrode Z) werden vierde en vijfde.

In het 1m20 tot slot ging de overwinning ook naar een amazone. Lauren d'Hondt en Narcis Vhl (v. Elvis Ter Putte) noteerden een foutloze ronde achter hun naam en finishten in 32,37 seconden. Cedric Poets en Q-Domingo vh Kampagnehof (v. Dublin van Overis) namen de tweede plaats mee naar huis. Voor hen was er een nulronde in 32,55 seconden. Liesl Mertens en Nashville vh Legitahof Z (v. Nonstop) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 33,63 seconden. Ze deelde die vierde plaats met Mike van Olst. Hij reed U2 vd Rode Poelhoeve (v. Uriko) in exact dezelfde chrono naar de finish. Met Lexus ODTH Z (v. Glock's London) eindigde hij ook nog op de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten