Annelies Vorsselmans nipt buiten het podium in avondrubriek Ommen

Annelies Vorsselmans nipt buiten het podium in avondrubriek Ommen

De laatste rubriek in Ommen, een 3* 1.50m rubriek, leverde een vierde plaats op voor Annelies Vorsselmans. Binnen de top tien zageb we ook nog Koen Vereecke de kop opsteken. 

Vorsselmans kwam als negende en als eerste Belgische aan de start op Wilandro 3 (v. Unistar). De zeventienjarige ruin bleef van al het hout af en had daarbij een snelle 66,07s op de klok. Twee combinaties later zagen we Koen Vereecke aan het werk, hij zat in het zadel van de twaalfjarige hengst Lector vd Bisschop (v. Bamako de Muze). Ook zij waren snel met een tijd van 66,98s. De Belgen hun snelle tijd leverde een plek bovenaan de rangschikking op. Vorsselmans stond lange tijd op het brons maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met de vierde plaats, Vereecke werd zesde. 

Daarnaast sprong ook Pieter Clemens naar de prijzen. Op de rug van de tienjarige BWP'er Nobel van het Hertenrooi (v. Gitano van Berkenbroeck) leverde een foutloze ronde hem de elfde plaats op. 

Frank Schuttert zorgde voor het beste Nederlandse resultaat en nam het brons voor zijn rekening met Nikias vd Bisschop (v. Echo van 't Spieveld), een tienjarige BWP ruin. Voor hem stond de Duitse Sophie Hinners met Thelma Hastak (v. Heartbeat). De overwinning kwam op naam van de Ierse Alexander Butler in combinatie met Carreras 12 (v. Cachas). 

Resultaten