Andres Vereecke neemt leiding in 1.40m klassement Beker van België

Andres Vereecke neemt leiding in 1.40m klassement Beker van België

Bij Stal de Kriekelaar in Hulsterlo is vandaag de aftrap gegeven voor de Beker van België. Tijdens de eerste manche van het kampioenschap start Andres Vereecke sterk in het zadel van de 12-jarige BWP merrie, In The Mood (Winningmood va de Arenberg). Vereecke reed met de 12-jarige BWP merrie als 87ste combinatie (van de 107 starters) de ring binnen, en zette een onverslaanbare nulronde in een tijd van 64.29 seconden neer.

Vereecke neemt zo de leiding in het klassement van de Beker van België, een positie die hij allicht niet snel meer zal willen afgeven. Als tweede eindigde Pieter Van den Bergh met Happyness Van De Kapel (Bentley Van de Kapel) op een ruime 2 seconden na Vereecke en In The Mood. Het podium werd verder vervolledigd door Dieter Vermeiren en Kingston Town 111 Z (Kashmir van Schuttershof). Het paar bevestigde enkele weken terug al meermaals op een internationaal niveau.

Net buiten de top drie plaatste Jan Clays zich in het zadel van Judy Van De Beekhoek (Wandor Van De Mispelaere) als vierde, voor Thomas De Wit op Gazelle van de Byloke, eveneens een Wandor Van De Mispelaere afstamming.

Uitslag