Alexander Housen sterk van start in Youngster Tour Sentower Park

Alexander Housen sterk van start in Youngster Tour Sentower Park

Na topresultaten vorige week in Deurne, zette Alexander Housen deze goede vorm nu ook verder in eigen land. Tijdens de openingsproef van de CSI in Sentower Park deze week sprong Housen met de 8-jarige Astrid's Lad (Luidam Elite) meteen weer naar een medaille door als tweede te eindigen bij de jonge paarden!

Het goud in deze proef voor 7- en 8-jarige jonge paarden werd in de wacht gesleept door Anna-Elisa Schäfer in het zadel van de 7-jarige KWPN merrie Kamille Dhh (Carrera VDL). De Duitse amazone zette een dubbel foutloze omloop neer, en zette de chrono net 25 honderdsten voor onze landgenoot stil. Alexander Housen klokte met Astrid's Lad (Luidam Elite) af op 23.77 seconden en scoorde zo de zilveren medaille. Ook Paige Lamers uit Amerika wist de klok nog net onder de 24 seconden te stoppen, en werd zo op de rug van de 7-jarige schimmelruin Cornet Obolensky zoon, Cornflakes, knap derde.

Net buiten het podium vulde Mike van Olst de top vijf verder aan. Samen met Miracle Odth Z (Mr. Cielo Odth Z) eindigde hij als vierde in 24.99 seconden, op 21 honderdsten gevolgd door zichzelf met onder het zadel Comme Elle Faut Odth Z (Comme Il Faut).

Vind de volledige uitslag hier.