Alexander Housen en Kyle Cuypers domineren New Years Challenge in Neeroeteren

Alexander Housen en Kyle Cuypers domineren New Years Challenge in Neeroeteren

Tijdens de tweede dag van de New Year Challenge in Warredal te Neeroeteren domineerde Alexander Housen de uitslag van de 1.35m hoofdrubriek. Housen won de proef en strandde eveneens op de derde plaats.

Samen met de negenjarige Karenina Z (Kannan) snelde Housen in 23,27 seconden naar de winst. Het volledig podium strandde op minder dan één seconde verschil van elkaar. Patrick Jonkmans volgde met zijn eigen Ibay vh Langwater (Wiensender) op de tweede plaats. Als kers op de taart strandde Housen eveneens op de derde trede in het zadel van Neonne.

Het paar werd opgevolgd door Brecht Goossens die met de 14-jarige Noukie Z (Nabab de Reve) nipt voor bleef op Nico Baerts en Mowgli du Sasiana (Emerald van 't Ruytershof).

Kyle Cuypers is Alexander Housen te snel af

In de 1.25m rubriek hield Kyle Cuypers de eer aan zich. Cuypers loodste zijn vertrouwde Mystic Lady Van 't Buxushof (Toulon) in 24,43 seconden naar de winst. Samen met de 8-jarige Fame HH Z (For Pleasure) volgde Alexander Housen voor Birthe Goossens en Hope van de Bakkershoeve (Thunder vd Zuuthoeve).

Ook in de 1.15m snelde Cuypers naar de winst met zijn 12-jarige BWP-merrie, Mystic Lady Van 't Buxushof. Op ruim één seconde verschil volgde Jan Boyen met Espresso (Ustinov) voor Robin Zeelmaekers en Best Monica 1 Z (Best Man Z).