Abdullah Alsharbatly zegeviert met Belgische paarden in Grote Prijs kwalificatie van Al Ain

Abdullah Alsharbatly zegeviert met Belgische paarden in Grote Prijs kwalificatie van Al Ain

Abdullah Alsharbatly maakte zijn internationaal debuut met Fiumicino van de Kalevallei in de CSI3*-W-wedstrijd van Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten. Maar de twaalfjarige ruin was niet de enige die goed presteerde onder Alsharbatly in deze Longines Ranking-klasse, die ook diende als kwalificatiewedstrijd voor de Grand Prix.

Met Fiumicino, een ruin van Plot Blue en voormalig Grand Prix-paard van de Nederlandse ruiter Jur Vrieling, was de ruiter uit het Koninkrijk Saoedi-Arabië de beste in de CSI3*-W 1.45m-klasse. Het duo bleef foutloos en eindigde met een tijd van 66,74 seconden. De op een na beste tijd kwam ook op naam van Alsharbatly, die met Kriskras DV (Cooper van de Heffinck, fokker: Stal Devos) de finish bereikte in 70,84 seconden. Salim Khalis Al Suwaidi (VAE) behaalde de derde plaats met Zadora (Zavall VDL, fokkers: P. & A.M. Rinkes-Tjeenk Willink) in een tijd van 75,58s.

"Het was geweldig om deze overwinning te behalen", zei Alsharbatly. "Het was de eerste keer dat ik Fiumicino reed, ik had zelfs nog nooit in zijn zadel gezeten. We wonnen meteen de Ranking-rubriek, die ook diende als kwalificatie voor de Grand Prix, waarin ik ook tweede werd met Kriskras. Het was een fantastische dag en een geweldige overwinning om eerste en tweede te worden in zo'n grote klasse. De paarden gingen allebei echt snel."

"Het is verbazingwekkend hoe alles is uitgedraaid. Ik ben echt blij met dit fantastische team van paarden. Hun conditie en ons management zijn gewoon geweldig, dankzij het geweldige team om me heen."

De vierde plaats ging naar Duitsland, waar Sophie Hinners Kanturo BH (Canturano I, fokker: Black Horses) foutloos door het parcours stuurde. De top vijf werd afgesloten door Abdullah Mohd Al Marri (VAE) en BBS McGregor (VDL Cardento, fokker: Marguerite Ryan).

Resultaten



F. ©: Indoor Wierden - Abdullah Alsharbatly and Kriskras DV