Abdel Saïd scoort als derde in Dublin

Abdel Saïd scoort als derde in Dublin

Nadat Jérôme Guery en Yves Vanderhasselt beide al voor topresultaten zorgden op de pistes van Dublin, was het in de Sport Ireland Classic Abdel Saïd die voor het beste resultaat zorgde voor ons land en eveneens zijn weg vond naar de top tien. 

Saïd had onder het zadel Clown of Picobello Z. De negenjarige hengst, gefokt door de familie Ruant, liet alle 1.60m hoge hindernissen onaangeroerd en werd door de Belgische ruiter feilloos naar de finish begeleid. Het duo hun tijd van 69,10s leverde hen uiteindelijk de zevende plaats op. Jérôme Guery was wederom van de partij met een foutloze ronde, hier op de rug van de hengst Floris TN (v. Quality Time TN). 

Twee van de drie podiumplaatsen werden bezet door Belgische paarden. De overwinning kwam op naam van Out of the Blue SCF (v. Verdi TN) onder het zadel van de Ier Shane Sweetnam, die ervoor zorgde dat ook de winst van deze rubriek op eigen bodem bleef. De twaalfjarige BWP ruin Legend (v. Ogano Sitte) volgde op de tweede plaats met Eduardo Alvarez Aznar (ESP). Het podium werd besloten door Max Wachman (IRL) en Quintini (v. Quintender). 

Resultaten