Zuccero is Holsteiner Hengst van het Jaar 2023

Zuccero is Holsteiner Hengst van het Jaar 2023

Hij droeg de titel "Holsteiner van de Maand April", nadat Zuccero v. Zirocco Blue-Caretino (Hanno Köhncke, Badendorf) uit de stam 4539 onder Rolf-Göran Bengtsson in Neumünster voor eigen publiek de Grote Prijs had gewonnen

Maar op dat moment besefte nog niemand welk bijzonder succes het paar in 2023 nog zou vieren: in augustus reisden de schimmelhengst en de sympathieke Zweed met zijn team naar het Europees Kampioenschap in het Italiaanse Milaan - en wonnen goud met het team.



"Bengtsson, die het afgelopen jaar ook in Göteborg (ZWE), Hamburg, Uggerhalne (DEN), Falsterbo (ZWE) en Pinneberg opvallende overwinningen en plaatsingen behaalde met Zuccero, prees hem als atletisch, voorzichtig, moedig en makkelijk te berijden. De lezers van het verenigingsmagazine PFERD+SPORT hadden nu de mogelijkheid om hun favoriet te kiezen uit de twaalf paarden voor de titel "Holsteiner van het Jaar 2023" - en kozen voor de verbandshengst. Tijdens de presentatie eind januari in Elmshorn overhandigde Carolin Tassius-Diederich namens RathmannVerlag een erekleed aan de schimmel en Rolf-Göran Bengtsson.


bron: Holsteiner Verband