Zo beantwoord je al die ongemakkelijke vragen tijdens het kerstdiner: paarden editie

Zo beantwoord je al die ongemakkelijke vragen tijdens het kerstdiner: paarden editie

Kerstavond staat voor de deur en naast heerlijke kroketjes, kerststronken en te veel glaasjes cava brengen de feestdagen ook minder leuke dingen met zich mee. Ook al zal door corona de kersttafel wat kleiner zijn dit jaar, ongemakkelijke vragen tijdens het kerstdiner zullen er helaas altijd zijn. We wapenen je alvast voor een aantal vervelende paardenvragen die je gegarandeerd kunt verwachten aan tafel. 


"Moet je met Kerstmis ook naar dat paard gaan?"

Onze paarden eten geen zoete aardappelfrietjes met kerst maar ze hebben wel gewoon hun hooi en voeder nodig zoals iedere andere dag. Wanneer we met een volgepropte buik van de overvloed aan hapjes in de zetel neerploffen, staan onze favoriete viervoeters te wachten om hun benen te strekken en uit de stal te gaan. Dus ja, ook met kerst moeten we naar ons paard gaan.

"Waar blijft die knappe ruiter of amazone die je kan meenemen naar stal?"

Dit is misschien wel de ergste en meest voorkomende vraag die je krijgt bij het kerstdiner. Het lijkt erop alsof iedereen angsten uitstaat dat je voor altijd alleen met je paarden zal blijven (dat lijkt zo’n slecht vooruitzicht nog niet). Maar is het echt nodig om dat steeds aan te halen? Durf je het aan, zeg dan iets zoals: “Ik kan ze moeilijk allemaal meenemen. Op elke concours heb ik een lief zitten!” Grapje natuurlijk, maar je legt ze snel het zwijgen op! 

"Wanneer ga je eens een stapje in de wereld zetten in plaats van altijd bij jouw paarden rond te hangen?"

Het familielid die deze vraag stelt, kent er duidelijk niets van. De paardenwereld IS jouw wereld. Een stapje in de wereld zetten is een stapje in de paardenwereld zetten voor jou en daar word je alleen maar gelukkig van! Alle familieleden die niets weten van de paardenwereld gaan het nooit snappen wat je daar allemaal doet op stal. Daarom is er maar één antwoord dat je zal verder helpen. “Huh? Wat zei je?” Herhaal dat zo’n vijftig keer totdat de ander het maar opgeeft. Voila, punt gemaakt. Tijd om rustig verder te eten.

"Kun je door de coronacrisis wel op wedstrijd gaan met je paard?"

Stop. Laten we het C-woord gewoon verbannen aan de kersttafel dit jaar… Eet nog een toastje.


Bron: Equnews
Foto: Michelle Schroyens/ In Beeld Door Michelle