Zeven Duitse konikpaarden gestorven in natuurgebied

Zeven Duitse konikpaarden gestorven in natuurgebied

In Speicherkoog aan het Duitse gedeelte van de Waddenzee zijn de afgelopen tijd zeven konikpaarden om het leven gekomen. Vijf ervan zijn natuurlijk overleden premature veulens. Daarnaast kwamen er twee merries om he leven, waarvan eentje door het toedoen van de slechte voedingstoestand.

De NABU (Naturschuzbund) is één van de betrokken instanties in het Duitse gebied en nam in 2005 het eigendom van de paarden over op verzoek van het Ministerie van Landbouw en Milieubescherming. Momenteel verblijven er echter een 80-tal paarden op een gebied voorzien voor 50.


Als reden voor de huidige slechte conditie van de paarden, heeft NABU de aanhoudende regenval van de afgelopen maanden aangehaald, waardoor de dieren van een deel van hun voederplaatsen werden afgesneden. Het gebied waar ze leven is deels overstroomd.


Inmiddels zijn een aantal andere zieke paarden uit de kudde gehaald en behandeld. Alle dieren worden nu bijgevoerd. Er zijn plannen om de kudde te verkleinen naar ongeveer 45 à 50 dieren.