Ruiter in bijberoep, parcoursbouwer of jurylid? Dan kan je nu ook een extra premie krijgen!

Ruiter in bijberoep, parcoursbouwer of jurylid? Dan kan je nu ook een extra premie krijgen!

Goed nieuws voor zelfstandigen in bijberoep: ook zij kunnen nu aanspraak maken op een gedeeltelijke bijstandspremie. Hierdoor hebben zelfstandig ruiters, juryleden, parcoursbouwers, .... vanaf nu ook recht op een uitkering van minstens €645 per maand. 

Even geleden verscheen er op onze website een artikel waarin berekend werd hoe veel een ruiter nu precies verdient. Hierin werd ook al aangehaald dat de categorie van zelfstandig ruiters het meest kwetsbaar zijn om verschillende redenen. Ook zelfstandige ruiters in bijberoep behoren tot deze categorie. Toen we dit artikel schreven, wisten we niet dat dit thema enkele weken later brandend actueel zou worden gezien de coronacrisis. Veel ruiters werden immers op tijdelijke werkloosheid gezet en de ruiters in bijberoep kwam ook niet meer aan de bak.

Vorige week raakte al bekend dat zelfstandig ruiters aanspraak konden maken op een premie van 4000 euro maar nu heeft de Belgische regering ook een plan uitgewerkt voor zelfstandigen in bijberoep (dus: zelfstandig ruiters, parcoursbouwers, juryleden,..° De voorwaarde is wel dat je met je bijberoep minstens €6996 per jaar verdient. Een andere voorwaarde is dat je minstens zeven dagen moet sluiten. Dit gedeeltelijk overbruggingsrecht geldt in eerste instantie voor de maanden maart en april en zal dus met terugwerkende kracht uitbetaald worden.