Zangersheide verlaagt inschrijvingstarief voor veulens

Zangersheide verlaagt inschrijvingstarief voor veulens

Studbook Zangersheide maakt de registratie van Zangersheide veulens toegankelijker. Door het tarief te verlagen hopen ze (toekomstige) fokkers te blijven aanspreken ondanks de aanhoudende prijsstijgingen overal. Het tarief verlaagt vanaf 1 april van €150 (incl. BTW) naar €120 (incl. BTW). 


In navolging van de Europese Animal Health Law voert de Belgische overheid enkele nieuwe regels in waaraan stamboeken zich dienen te houden. Eén onderdeel hiervan is dat identificatie voortaan geregeld wordt door HorseID. Als gevolg daarvan zal u als fokker rechtstreeks een factuur krijgen van uw identificeerder (dierenarts) voor de signalementopname van uw veulen.

Behalve de verlaging in prijs verandert er voor u als fokker niet heel veel. Een kort overzicht hoe u best te werk gaat bij de geboorte van uw veulen:

·         Binnen de maand na de geboorte van uw veulen meldt u het veulen aan bij het Studbook

·         U kiest een identificeerder naar uw voorkeur, eventueel uw eigen dierenarts  

·         Volgens de nieuwe Belgische regels dient u ook uw inrichtingsnummer te vermelden. Heeft u deze nog niet geregistreerd, dan kan u dat aanmaken via uw HorseID-account of contacteert u HorseID via info@horseid.be

·         Uw identificeerder komt langs om het signalement op te maken. Ook zal zij/hij haarstalen nemen om de ouderschapscontrole via DNA vast te stellen.

 

De nieuwe voorwaarden gelden voorlopig enkel voor veulens die zich op Belgische grondgebied bevinden (Belgische inrichting). De paspoortuitgifte kan door het stamboek gebeuren wanneer de fokker ook de registratie in de Belgische Databank (HorseID) vervolledigde.



Bron: Persbericht