Yves Vanderhasselt wint 7 jarige te Lier

Yves Vanderhasselt wint 7 jarige te Lier
In de proef CSIYH1* voor 7 jarige paarden mocht alweer een Belgische combinatie de beker in ontvangst nemen tijdens de internationale competitie in het Azelhof te Lier. Het was Yves Vanderhasselt die met de BWP hengst Keops van de Begijnakkers (v.Indoctro) als snelste foutloze combinatie uit de ring kwam.

De Nederlander Harrie Wiering kwam in de barrage aan de start met KWPN merrie Folinda  (v.Van Gogh). Hij wist sneller te blijven dan Kristaps Neretnieks uit Letland. Hij verscheen in de ring met de Holsteiner Cornet's Spirit.

De top 5 werd vervollegd door de Nederlands amazone Samantha Bos en door Vicky Van De Poel. Samantha reed KWPN merrie Frederiek foutloos rond in 34.03 seconden. Vicky Van De Poel bleef net iets trager met Frenchy VDS wat haar een 5e plaats opleverde.

Ook Walter Lelie en Nick Vrins wisten zich te klasseren. Zij deden het iets rustiger aan in de barrage. Walter verliet de ring met Darco zoon Kalisto the Music met 1 tijdsfout, Nick Vrins verliet de ring met 2 tijdsfouten. Hij kwam aan de start met BWP merrie Kinky van 't Heike (v. Epleaser van 't Heike)