Wie vervangt Gilles Thomas, Simon Morssinkhof en Gilles Nuytens dit jaar?

Wie vervangt Gilles Thomas, Simon Morssinkhof en Gilles Nuytens dit jaar?
Deze week verzamelt de Belgische jeugd in Lier voor het Belgisch jeugdkampioenschap jumping. Er zal in vier categoriën gestreden worden voor de titel. Zondag valt het doek en zijn de nieuwe kampioenen bekend.

Bij de Young Riders is het Gilles Thomas die de titelverdediger is. De junioren kampioen, Simon Morssinkhof waagt dit jaar zijn kans bij de Young Riders. Ook Dieter Vermeiren, vorige week nog sterk op de CSI in Bonheiden, is één van de favorieten.

Bij de junioren zal Simon Morssinkhof de kans open laten voor een nieuwe kampioen. Aan de start staan ruim 70 deelnemers. Thibeau Spits scoort al een tijdje sterk met zowel binnenlandse als buitenlandse overwinningen. Ook Anthony Philippaerts is één van de grote kanshebbers.

De Scholieren vertrouwen op vertrouwen. Knappe paarden zullen de toekomstige topruiters helpen aan de overwinning. Zo zien we Ceres Z, Va -Vite en oa. Elle de Laubry  aan de start, allen paarden die op het hoogste niveau actief waren.

Zonder twijfel is Linde Van Boxstael de pony-amazone waar geld wordt op ingezet. De jonge amazone won onlangs de BK titel bij pony's eventing.

Startlijsten