Wathelet Blijft België's nummer één springruiter ter wereld!

Wathelet Blijft België's nummer één springruiter ter wereld!

Op het einde van het jaar veranderde er niet veel in de Longines Ranking. De Zweed, Henrik von Eckermann heeft het jaar afgesloten als wereld nummer één springruiter. In de top drie blijft Olympisch kampioen, Ben Maher op één en Kent Farrington op drie!

In een recent interview vertelde von Eckermann nog dat hij de ranking punten niet najaagt maar zich gewoon houdt aan het plan dat het beste is per paard. Net buiten de top drie houdt ook Steve Guerdat (SUI) stand op zijn vierde plaats. Julien Epaillard (FRA) springt één plaats vooruit en wisselt zo van plek in de top tien met Zwitserland's Martin Fuchs.

Ook Simon Delestre (FRA) springt één plaats vooruit naar de zevende plek en blijft zo Max Kühner (AUT) voor. De voormalige nummer zeven, McLain Ward (USA) volgt op plaats negen. Nieuwkomer in de top tien is de Rolex Grand Prix-winnaar van Genève, Richard Vogel (GER).

België's Gregory Wathelet blijft de nummer één Belg. Hij springt goed voorwaarts naar de 19e plek. Ook Nicola Philippaerts doet goede zaken en komt zo opnieuw de top dertig binnen op plek 28.

In de top vijftig staat Jérôme Guery nu één plaats beter op plek 39. Verder eisen ook Pieter Devos (44) en Koen Vereecke (46) een plaats op in deze ranking!

Ranking