Waregem Koerse garandeert alweer topsport en spektakel

Waregem Koerse garandeert alweer topsport en spektakel

Op 24 augustus zijn de Waregem Koerse Feesten begonnen. Zes dagen lang leeft de stad Waregem in een feestroes met Waregem Koerse als apotheose op dinsdag 29 augustus. Die dag worden zowat 35.000 fans verwend met veel entertainment, maar worden ze vooral ook op hun wenken bediend met top paardensport.  

Tussen 14u en 19u30 staan er liefst 10 races geprogrammeerd met de Grote Steeple Chase als absolute publiekstrekker. Waregem Koerse gaat er prat op dat de Grote Steeple Chase dit jaar de openingskoers is van de prestigieuze Crystal Cup, een Europese topcompetitie die over 11 wedstrijden in zes landen wordt gelopen. De grote vraag is of de Franse succestrainer Patrice Quinton van Ecurie des Dunes weer met de zege kan aanknopen. Vorig jaar moest Quinton - na 10 overwinningen op rij - met lede ogen toezien hoe het concurrerende paard Polinuit met jockey Angelo Zuliani aan het langste einde trok. Quinton aast duidelijk op revanche, want van de zeven deelnemende paarden traint Quinton er vijf. Van Dreammy Love en Côte Fleurie is Quinton ook nog eens de eigenaar. Maar Polinuit, getraind door de viervoudige Franse kampioenstrainer François Nicolle en met opnieuw Angelo Zuliani in het zadel, heeft vorig jaar bewezen waarom hij al enkele jaren een rijzende ster werd genoemd en ook nu weer een favoriet is. Wie zich dinsdag aan een gokje wil wagen, staat voor een lastige klus.  

 

Hanna Huygens vs Jos Verbeeck 

 

Spanning zal er uiteraard te beleven zijn in alle races, maar als we er nog één willen uitpikken, dan wel de Grote Prijs Stad Waregem waarin de ogen gericht zullen zijn op een Belgisch prestigeduel tussen het 26-jarige toptalent Hanna Huygens - recent nog brons op het Wereldkampioenschap van de Drivers - en levende legende Jos Verbeeck. Jos Verbeeck komt aan de start met het paard BRAND ROC. Deze draver wordt getraind door wereldfenomeen Jean-Michel Bazire. Deze Franse toptrainer schreef het paard op de allerlaatste dag in. Hanna Huygens en haar paard Ialto D’hertals gaan de uitdaging graag aan. De Grote Prijs Stad Waregem wordt sowieso een spektakel want er zijn liefst 16 combinaties die een autostart zullen nemen