Waregem Koerse brengt sterk internationaal deelnemersveld aan de start

Waregem Koerse brengt sterk internationaal deelnemersveld aan de start

De 172ste editie van Waregem Koerse kondig zich aan als ene met het meest internationale deelnemersveld van de voorbije jaren. Naast uiteraard een sterk deelnemersveld uit eigen land en Frankrijk, komen er ook deelnemers uit Duitsland en Groot-Brittannië aan de start in de ING Grote Steeple Chase Van Vlaanderen.

Waregem Koerse maakt deel uit van de Crystal Cup: de Europese Cross Country Challenge bestaat uit 11 rennen met een totale prijzenpot van 733.000 € gespreid over 6 Europese landen die plaatsvinden op enkele van de mooiste en meest prestigieuze renbanen van Europa.



De Challenge start in de maand februari in het Franse Pau en wordt afgesloten in december in het Engelse Cheltenham, het mekka van de steeple-chase en cross-country. Tussendoor zijn er nog wedstrijden in Polen, België, Italië en Tsjechië.




Het Ierse paard Fact of the Matter, in Engeland getraind, won in December al een manche van de Crystal Cup in Cheltenham. Voor Duitsland komt Serienlohn aan de start. De Duitsers waren al twee keer tweede in Waregem, maar nog nooit kon een Duitser de Grote Steeple winnen.



Ook de Engelse toptrainer David Pipe zakt af naar Waregem. Als trainer kon hij eerder al de beroemde Grand National winnen in Aintree. In Waregem neemt hij deel met het paard Van Gogh du Granit.




Jean-Pierre Vanden Heede vertegenwoordigt de Belgische kleuren, maar voor de overwinning blijft het natuurlijk vooral uitkijken naar de Franse paarden van toptrainers F. Nicolle, David Cottin, Patrice Quinton en Guillaume Macaire.