Vrouw redt paard uit stal bij brand in Brasschaat

Vrouw redt paard uit stal bij brand in Brasschaat

Vanmiddag is brand ontstaan in een bijgebouw van een woning aan Dullingen in Brasschaat. Vlakbij was een stal waar nog een paard stond. De eigenares van enkele paarden in een nabijgelegen wei kon het dier in veiligheid brengen.

Het was een felle brand met metershoge vlammen. De paardenstal stond op slechts enkele meters van het vuur. Een alerte buurman had de eigenares van enkele paarden in een nabijgelegen wei verwittigd. De vrouw kwam meteen ter plaatse om het paard uit de stal te bevrijden. "Het paard ging omsingeld worden door het vuur", vertelt Caroline Germain die het paard heeft gered.

"Ik ben het gaan halen, met de hulp van iemand anders. Ik heb weinig nagedacht over de risico's. Gelukkig wilde het paard meekomen. Paarden en vlammen gaan niet goed samen. Het dier kon wat bij mijn paarden bekomen in de wei." De brandweer was heel snel ter plaatse en gelukkig bleef de stal uiteindelijk gevrijwaard. Het bijgebouw is vernield. Onderzoek zal de oorzaak van de brand aan het licht moeten brengen.

bron: VRT