Paard springt uit rijdende trailer en wordt meegesleept door vrachtwagen

Paard springt uit rijdende trailer en wordt meegesleept door vrachtwagen

Een loslopend paard op de snelweg veroorzaakte maandagavond meerdere ongelukken en een afsluiting van de A31 in Nedersaksen, Duitsland. Een paard sprong op een onbekende manier uit zijn trailer en kwam onder een 40-tons vrachtwagen terecht. Het dier werd vervolgens meegesleept, totdat de vrachtwagen botste tegen een personenauto. De bestuurder raakte lichtgewond. Het paard overleefde de aanrijding helaas niet. 


Volgens de snelwegpolitie ontsnapte het dier bij het knooppunt Haren uit zijn trailer en werd het dier aangereden door een 40-tons gelede vrachtwagen. Hij werd meegesleurd en belandde op de inhaalstrook, waar hij tegen een auto botste. De auto slipte en belandde op zijn dak. De bestuurder raakte licht gewond. Het paard heeft het niet overleefd. 

De paardentrailer was gekoppeld aan de Audi van een 25-jarige chauffeur die in eerste instantie er niets van merkte dat zijn paard uit de trailer was gevallen. De A31 werd door het ongeluk een paar uren afgesloten en werd na het schoonmaken van de brokstukken weer vrijgegeven. 

Bron: Radio RST 

Foto: Photo by Vincent Botta on Unsplash