Vigo d'Arsouilles, Dallas VDL en Gino H leveren winnaars vrijspringen Sint Niklaas

Vigo d'Arsouilles, Dallas VDL en Gino H leveren winnaars vrijspringen Sint Niklaas

Afgelopen weekend stond het vrijspringen in Sint Niklaas op het programma. Bij QC stables was het de jaarlijkse afspraak voor de BWP prestatiedagen.

Bij de 3-jarigen leverde Vigo d'Arsouilles de winnaar. Winst kwam op naam van Jo Bosman en Christel Van Duyse's Regina v't Klavertje Vier. Wilfried Rooms volgde op de tweede plaats met zijn eigen gefokte Ussaro ter Wilgen Z (Udarco van Overis). De derde plaats kwam op Stal de Molendreef's gefokte Roxette vd Molendreef (Lavallino ter Klomp).

Ook de vierde plaats werd gefokt door de Molendreef. Rolex vd Molendreef (Kafka vd Heffinck) strandde net buiten het podium voor Wilfried Rooms' Corallo Ter Wilgen Z (Comilfo Plus).

Bij de tweejarigen werd er opgesplitst door mannelijke en vrouwelijke deelnemers.

Bij de mannelijke 2-jarigen won Stallone, een zoon van Dallas VDL uit een Cicero van Paemel Z-merrie. Kris en Etienne Van Britsom's Stallone kreeg meer punten toegewezen dan Walter Lelie's Special Music (Emerald). Lelie volgde ook op de derde plaats met Sensation vh Hellehof (ET Cryozootech).

Net buiten het podium volgde Katrijn Van Hoecke en Tim Van den Broeck's, Salvador KN Ter Beuken (Harley VDL). De vijfde plaats kwam op naam van Spock van 't Meerhof (Lavallino ter Klomp) met Peter Verhelst.

Bij de vrouwelijke 2-jarigen won Sister Bliss de Tamise, een merrie van Gino H. Santa Fee vd Doornhaag (Kassander van 't Roosakker)  van Jonas Verenten volgde op de tweede plaats voor Sunshine vd Kruishoeve (Amadeo v't Vossenhof) van E.Polfliet enn C. Meulewaeter.

Op de vierde plaats volgde It's Special Z (I'm Special de Muze) van Equipromo bvba. Ulrik Goossens en Herman Claessens' gefokte Sori de Rigo d'O (Origo d'O) vervolledigde de top vijf.

f. VDL Stud