Verdades neemt afscheid tijdens Wereldbekerfinale Las Vegas

Verdades neemt afscheid tijdens Wereldbekerfinale Las Vegas

Tijdens de Wereldbekerfinale van 15 tot 19 april zal Laura Graves’ Olympiadepaard Verdades (v.Florett As) officieel afscheid nemen van de sport. Hij zal op vrijdag meelopen in een show, zaterdagavond staat zijn afscheidsceremonie op het programma.

Laura Graves maakte al in januari bekend dat de 18-jarige KWPN-ruin met pensioen gaat. Ze zou hem niet meer in topvorm krijgen dit jaar. Vandaar dat ze ervoor koos om haar ‘Diddy’ niet meer in de wedstrijdsport te laten verschijnen. De amazone kocht hem als jaarling en is de enige die hem ooit heeft gereden. “Diddy heeft heel veel fans. Ik wilde zoveel mogelijk van hen de kans geven om hem nog te zien voor zijn pensioen”, reageert Graves.

“Hij heeft op de grootste wedstrijden ter wereld gelopen en er is geen mooiere accommodatie dan Las Vegas. Dit is dus de ideale plek voor zijn officiële afscheid.” Graves en Verdades zullen in de baan verschijnen tijdens de Devoucoux Dressage Showcase op vrijdagavond. Zaterdag zal het indrukwekkende afscheid volgen tijdens de pauze van de Wereldbekerfinale.