Zondag kennen we de opvolgers van Lien Peeters en Pieter Vanhoof

Zondag kennen we de opvolgers van Lien Peeters en Pieter Vanhoof
Nu is het nog rustig in Waasmunster op de prachtige terreinen aan het Oude Vliegveld. Maar op zondag 4 oktober 2015 worden deze terreinen ingepalmd door 1.000 paarden en hun ruiters of amazones voor het Nationaal Ruitertornooi van LRV. LRV Waasmunster zal er samen met enkele honderden vrijwilligers,  alles aan doen om de deelnemers, sponsors en duizenden bezoekers een prachtige en bijzondere dag te bezorgen.  Het Nationaal Ruitertornooi is het hoogtepunt van de zomerwerking van de Landelijke Rijverenigingen en geldt nog steeds als het grootste hippische eendags-evenement in Vlaanderen.

LRV Ter Duinen Bredene
won vorig jaar het Nationaal LRV-Kampioenschap in de hoogste klasse van de groepsdressuur. De West-Vlamingen willen zondag ongetwijfeld voor de derde maal op rij, de titel mee naar de kust te nemen. Of dat lukt voor LRV Bredene weten we zondagmiddag na de voormiddagproef en de overkamping waarin de drie beste achttallen het opnieuw tegen elkaar opnemen.

Het Nationaal Kampioenschap van 2014 te Tielen, was het laatste optreden van Lien Peeters uit LRV Vlijtingen met haar dressuurmerrie Day Dream (v. Dream of Heidelberg) binnen de werking van LRV. De combinatie groeide het afgelopen jaar door naar een hoger niveau.  Het maakt er de strijd in de hoogste individuele dressuurklasse ZZ alleen maar meer open en spannender op.  Wie zondag het best presteert in de voormiddagproef en de overkamping, met de drie beste combinaties uit de voormiddagproef, wordt de nieuwe LRV-dressuurkampioen.


Het laatste hoogtepunt van het Nationaal Ruitertornooi wordt de barrage van de springklasse Zwaar. Vorig jaar ging de titel van Nationaal LRV-Kampioen naar Pieter Vanhoof van LRV Meerhout met Hera d’Hessy (v. Chatman). Pieter staat opnieuw bovenaan in de Antwerpse selectiestand en kende een erg regelmatig seizoen. Hij behoort zeker tot de kanshebbers komende zondag, maar beseft als geen ander dat de vorm van de dag en een beetje geluk heel belangrijke elementen zijn om nationaal kampioen te kunnen worden.

Het Nationaal Ruitertornooi beperkt zich niet tot deze drie disciplines. Er zijn de wedstrijden in het G-paardrijden. Er zijn wedstrijden voor tuigpaarden en mennen en er zijn demonstraties.

Als u zondag wil genieten van een prachtige nazomerdag, midden in een uniek en groen kader met paardensport als rode draad, dan bent u van harte welkom in Waasmunster.




Praktisch:
Bereikbaarheid:  Bezoekers rijden richting Belsele op de N70 en rijden aan garage Imschoot het Oud Vliegveld in. U typt best ‘Oud Vliegveld’ in Waasmunster in uw GPS.
Startlijsten en programmaboekje  op www.equester.be
Website Nationaal Ruitertornooi LRV Waasmunster: http://nationaalruitertornooi2015.be