Voormalig voorzitster LRV wordt nu voorzitster bij de Boerenbond

Voormalig voorzitster LRV wordt nu voorzitster bij de Boerenbond
Tot juli vorig jaar was Sonja De Becker voorzitster van LRV (Landelijke Rijverenigingen). Zij oefende deze functie gedurende een periode van 8 jaar uit.
Gisteren werd zij door het Hoofdbestuur van de Boerenbond en de Landelijke Gilden verkozen tot voorzitster van deze besturen.

Zij volgt Piet Van Themsche op die na een periode van bijna 8 jaar (2008-2015) zelf had aangegeven te willen aftreden. Hij was toe aan een nieuwe wending in zijn beroepsloopbaan.

De Becker haar nieuwe functie gaat in vanaf 1 december 2015. Zij heeft intussen een lange staat van dienst binnen de Boerenbond. Ze startte in 1990 bij de Boerenbond als Juridisch Adviseur en werd nadien Diensthoofd Milieuconsulting bij SBB.
In 1999 werd zij Adjunct-Algemeen Secretaris Boerenbond om vanaf 2001 benoemd te worden tot Algemeen Secretaris. Sinds 2013 is ze ondervoorzitter Boerenbond.
Zij heeft doorheen haar loopbaan de nodige kennis opgebouwd en heeft heel wat ervaring in de verschillende facetten, eigen aan onze Vlaamse land- en tuinbouw. Ook de werking van de organisatie kent ze als geen ander.