Volgend jaar nieuwe GCT teamcompetitie

Volgend jaar nieuwe GCT teamcompetitie

Er komt mogelijk een nieuw soort competitie binnen de springwereld. Tijdens Longines Global Champions Tour evenementen zal er mogelijk een teamtoernooi in het leven worden geroepen, waarbij ieder team twee combinaties kiest om aan start te komen in de nieuwe competitie, die op de vrijdag van een GCT evenement, zal worden verreden. Deze competities moeten plaatsvinden tijdens alle GCT wedstrijden van 2015, waaronder Londen, Shanghai, Monaco, Parijs en Doha. Het prijzengeld zou hierbij tot 20 miljoen euro worden opgeschroefd.


Ludger Beerbaum, momenteel aan de leiding in het algemeen GCT klassement: ‘Ik moet zeggen dat dit een compleet nieuw concept binnen de springwereld is. Het klinkt erg interessant.’ Ook Scott Brash, GCT winnaar van 2013, is er wel voor te porren: ‘Ik denk dat het heel spannend zou zijn voor het publiek en de ruiters. En wanneer iemand een complete ‘club’ wil kopen, dan willen ze uiteraard de beste ruiters in hun team hebben. Dat opent een compleet nieuwe markt voor het kopen en verkopen van ruiters. Dat zou strategisch gezien ook heel interessant zijn. Op die manier krijg je hetzelfde concept als in de voetbalwereld.’


Beide heren zouden weleens aan kop kunnen eindigen in het eindklassement van de Global Champions Tour van 2014. Beerbaum lijkt de titel binnen handbereik te hebben, maar ook Brash maakt nog een grote kans. In Doha, Qatar zal van 13 t/m 15 november de finale worden verreden. ‘Er is geen tactiek. Je moet op de juiste dag kunnen pieken. Ik moet mijn ogen openhouden voor Scott,’ aldus Beerbaum.


Meer informatie over dit potentiële nieuwe competitieformat volgt in Doha.


http://www.youtube.com/watch?v=uG76xy9DDGQ