Veiligheid één van de prioriteiten in Zangersheide volgende week

Veiligheid één van de prioriteiten in Zangersheide volgende week

Dat sport, fokkerij en handel centraal staan bij Zangersheide wisten we al. Dit jaar worden er weer bijkomende veiligheidsinvesteringen gedaan voor het Wereldkampioenschap jonge paarden jumping en het Belgisch kampioenschap jumping. Dries Arnauts, veiligheidsmanager van het Wereldkampioenschap legt uit.


Er is gebleken dat het camerasysteem dat vorig jaar ontwikkeld werd samen met de mensen van Zangersheide, haar vruchten afwerpt.  We kregen tal van positieve reacties van officials van de FEI, ruiters, standhouders en bezoekers. Daarom hebben we samen met Judy Ann Melchior, Nico Jongen, Patrick Bynens en Tom Lemmens bekeken hoe we ons systeem nog kunnen optimaliseren om nog meer veiligheid te bieden aan de deelnemers, paarden, toeschouwers, standhouders,…


Er werden bijkomende camera’s aangekocht evenals een mast van 20 meter hoog die aan het stallencomplex zal geplaatst worden zodat de volledige site zeer goed in de gaten kan worden gehouden. Letterlijk elke vierkante meter van het concoursterrein zal zo door ons kunnen opgevolgd worden. De aanwezigheid van de camera’s werkt niet alleen ontradend voor mensen met slechte bedoelingen, ze gaan ook diefstallen tegen en kunnen bijvoorbeeld ook erg nuttig zijn wanneer er bijvoorbeeld een kind verloren gelopen is en we op zoek moeten gaan naar de ouders.


Gezien de recente ontwikkelingen op vlak van veiligheid in de evenementensector werd er ook samen met de gemeente Lanaken en de hulpdiensten een uitgebreid veiligheids – en evacuatieplan opgesteld zodat ook het WK in Lanaken als één van de grootste hippische evenementen in België kan blijven groeien.