Val op in het verkeer en win flashy prijzen

Val op in het verkeer en win flashy prijzen
Daar zijn ze weer, de donkere maanden. Paardrijden in het donker is te vermijden, maar soms kan je niet anders of komt het duister plotseling op. Laat je niet verrassen! Hou daarom rekening met deze tips:

  • Het is een goed idee om sowieso kledij te dragen in felle kleuren en steeds een (liefst aansluitend) fluohesje op zak te hebben. Ook voor paarden bestaat reflecterend materiaal (bandages, zadeldek, cover...).

  • Ga je in groep op stap? Zorg dan voor extra zichtbaarheid voor de begeleiding vooraan en achteraan de groep.

  • Wist je trouwens dat een ruiter in het duister als weggebruiker verplicht is om verlichting te voorzien?


Meer informatie over dit onderwerp vind je in een uitgebreid dossier rond zichtbaarheid op onze website. Ook de website www.sportenverkeer.be, een initiatief van de Verenigingen voor Verkeersveiligheid, kan u zet heel wat interessante info op een rijtje.
» Klik hier om ons webdossier te raadplegen.
» Klik hier voor de website Sport en Verkeer.

Wedstrijd


Test je kennis, voor 1 december 2015, via de korte quiz op onderstaande link en win een leuke zichtbaarheidsprijs.
» Klik hier om deel te nemen aan de quiz.

Je kan deelnemen om een veiligheidsuitrusting voor jezelf te winnen (1 fluohesje, 1 wit & rood lampje en 1 staarthanger) of om een extra groot prijzenpakket voor je VLP- of LRV-club binnen te halen (2 fluohesjes, 2 witte & rode lampjes, 2 ledlampjes, 2 fluo bandages en 1 staarthanger).

TIP: Zoek en vind het juiste antwoord op www.sportenverkeer.be. Je vindt er alle info nodig om veilig te sporten in het verkeer én inspiratie om als club werk te maken van veilig verkeer en duurzame mobiliteit.

Organisatie


Dit project kwam tot stand door de samenwerking tussen Verenigingen voor Verkeersveiligheid, Vlaams Paardenloket, Vlaamse Liga Paardensport en Landelijke Rijverenigingen. Deze wedstrijd wordt niet georganiseerd door het Vlaams Paardenloket maar wel door Verenigingen voor Verkeersveiligheid. Zij verzamelen de juiste antwoorden en loten vervolgens drie VLP clubs, drie LRV clubs en drie individuele leden die verlichting en reflecterend materiaal winnen voor de ruiter voorop of achteraan een groep.