Terugblikken op 2017, Januari was de 'winning-month' voor de Belgen.

Terugblikken op 2017, Januari was de 'winning-month' voor de Belgen.
Het was een bewogen en interessant 2017 voor de Belgische paardensport. In een reeks blikken we terug op enkele hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Het Belgische topjaar begon op de valavond van 2016. Wouter Devos snelde naar de winst in de Grote Prijs van Stad Mechelen. Devos zorgde voor de perfecte afsluiter en start van het nieuwe jaar.

Kort na de jaarwissel werd het Belgische succes verder gezet. Enkele weken later sprong Niels Bruynseels naar de overwinning in de Grote Prijs van Basel. Bruynseels snelde toen naar de overwinning met Gancia de Muze. Bruynseels begon zo zijn jaar in form en zette die trend verder. De Belgische springruiter snelde maar liefst ruim 33% van zijn deelnames in het klassement.

Bruynseels sprong het afgelopen jaar zo € 764,576 bij elkaar in winstsommen.

Gelijktijdig wisten in Januari Gudrun Patteet, Lieven Devos, Pieter Clemens, Jean-Christophe de Grande en Nicola Philippaerts internationale overwinningen op hun naam te schrijven. Dit in Drachten, Zürich en tijdens de springtour in Oliva-Nova.

In eigen land werd de maand januari gedomineerd door de regionale euregio in het Azelhof en de internationale springwedstrijd in Opglabbeek.

Nationaal werd de zoektocht naar jong talent gestart met de Pavo hengsten competitie terwijl de Belgische paarden imponeerden tijdens het Winter Equestrian Festival in Wellington.