Rivetti en Sea Coast Forlap maken debuut in Falsterbö

Rivetti en Sea Coast Forlap maken debuut in Falsterbö
Cassio Rivetti maakt dit weekend op de CSIO van Falsterbö zijn debuut met zijn nieuwste Grand Prix paard Sea Coast Forlap DC. Het voormalige kampioenenpaard van Gregory Wathelet werd een 2-tal weken geleden verkocht aan Alexander Onischenko. Of zij zullen starten in de landenwedstrijd is nog niet geweten.

Via een persbericht blikt de Nederlandse federatie intussen vooruit naar deze wedstrijd.

Voor het Nederlandse springteam staat komende vrijdag in Falsterbö de derde wedstrijd in het kader van de Furusiyya FEI Nations Cup competitie op het programma. Na twee tweede plaatsen in Rome en Rotterdam is het Oranje kwartet op de goede weg om zich te kwalificeren voor de finale, medio oktober in Barcelona.

Bondscoach Rob Ehrens heeft voor vrijdag ten eerste een beroep gedaan op Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Emerald (Diamant de Semilly x Carthago). "Ik heb dit paard afgelopen weekeinde in Parijs zeer overtuigend zien springen. In de Grote Prijs maakten ze in de barrage een foutje op de eerste hindernis. Ik heb dan ook in deze combinatie alle vertrouwen", aldus Ehrens.  De bondscoach kan ook vertrouwen hebben in Jur Vrieling (Holwierde), die met Zirocco Blue VDL (Mr. Blue x Voltaire) aan de start zal komen. Zondag een week geleden werden zij nog glorieus winnaar van de Grote Prijs in het Twentse Geesteren. Bart Bles (Babberich) en Lord Sandro DDH (Lordanos x Sandro) kwamen dit jaar voor het Nederlandse team in actie tijdens de landenwedstrijd in het Belgische Lummen en realiseerden daar een foutloze eerste ronde, terwijl ze in de tweede manche tegen een springfoutje aanliepen. Daarnaast werden ze tweede in de Grote Prijs van Ebreichsdorf en Lanaken en vierde in de GP van Arnhem. Zij zijn der derde combinatie die voor Oranje aan de start komt. Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) completeert het kwartet met Capetown (Oklund x Carlino). Met dit paard heeft Van der Schans de nodige successen weten te boeken. Zo wonnen zij vorig jaar hun eerste Grote Prijs in Wieze, om daarna dit jaar ook de Grote Prijs van Fontainebleau winnend af te sluiten. Zij werden tweede in de Grote Prijs van San Giovanni, derde in de Grote Prijs van Treffen en zesde in de wereldbekerkwalificatie van Gothenburg.

Als reserve heeft Rob Ehrens gekozen voor Leopold van Asten (Duizel) met VDL Groep Zidane (Heartbreaker x Calando I). Van Asten heeft met dit paard dit jaar vele goede dingen laten zien. Zo werden ze tweede in de Grote Prijs van Mannheim, derde in de Grote Prijzen van Arnhem en Arezzo en zevende in de Grote Prijzen van Eindhoven, Arezzo en Amsterdam.

Naast Nederland strijden in het Zweedse Falsterbö Groot-Brittannië, Oekraïne, Spanje en Zweden voor de punten. Ook de USA komt met een team aan de start. Daarnaast sturen Duitsland en Zwitserland een team.

Uit deze eerste divisie plaatsen de beste zeven landen zich voor de finale. Nederland staat nu na twee wedstrijden op de vijfde plek, op honderd punten achterstand van de Zwitsers, die tweede staan en die alle vier wedstrijden waarin ze voor de punten konden gaan reeds hebben gereden. Ook Frankrijk is uitgestreden en zij gaan aan de leiding met 345 punten, maar kunnen aan dit totaal ook niets meer toevoegen.

Klik hier voor alle deelnemers.