Restauratie Hippodroom bijna afgerond

Restauratie Hippodroom bijna afgerond
Meer dan 15 jaar na de laatste paardenkoers vindt de Hippodroom van Bosvoorde bijna zijn grandeur van weleer terug. Zo hebben de grote tribune en het weeglokaal al een opknapbeurt gekregen en zal de renbaan binnenkort verder omgebouwd worden tot een recreatief park. De werkzaamheden aan de gebouwen zouden in de loop van het voorjaar klaar moeten zijn.

120 jaar lang werd er in Bosvoorde paardenkoers gehouden, maar 15 jaar geleden werd de laatste race er gereden. De gebouwen werden sindsdien verwaarloosd, maar daar is de laatste jaren verandering in gekomen.
Zo heeft het Gewest 7 miljoen euro geïnvesteerd in de restauratie van de Hippodroom. Bij de tribune en het weeglokaal zijn de restauratiewerken al duidelijk zichtbaar. Daarna zal ook de renbaan omgebouwd worden tot een recreatief park dat luistert naar de naam Droh!me. Zo komt er onder meer een speeltuin, een klimmuur en een synthetische schaatspiste.

Daarnaast komt er ook een uitkijktoren van 40 meter, die uitzicht zal bieden over het woud en de stad. In afwachting van de nodige vergunningen zullen vanaf de zomer al activiteiten georganiseerd worden in de vorm van ponywandelingen en geleide bezoeken.
Vanaf 15 augustus komt er ook een tijdelijke bar op het dakterras boven de tribune. Jaarlijks zou Droh!me 250.000 bezoekers moeten lokken. Met de golfclub en wandelaars uit de buurt zit de site nu al aan 100.000 bezoekers per jaar.