Reacties van de young riders en scholieren vanop het EK

Reacties van de young riders en scholieren vanop het EK
Deze ochtend werd in Arezzo de eerste manche van de Nations Cup voor young riders verreden. Nadien reden er ook nog enkele scholieren hun tweede ronde, tot de regen de wedstrijd volledig had stil gelegd. Equnews verzamelde na afloop reacties bij de ruiters die vandaag al gereden hebben.

Cassandra Braeckmans (5 strafpunten): "Het stond vandaag al wat moeilijker als gisteren. Daarnaast was het ook een lang parcours. Van de ene kant van de piste naar de andere moesten we, dus de paarden dienden een goede conditie te hebben. Ik ben heel blij dat ik in zo een parcours maar 5 strafpunten kreeg. Die fout was mijn eigen schuld. Ik kon net niet genoeg toerijden en kreeg dan een iets te grote afstand. Voor de rest ging alles goed met Graciella, zeker om als 5e man in het team in te vallen. Spijtig genoeg hebben we het geluk niet mee binnen het team deze week."

Eleonore Lambiliotte (12 strafpunten): "We begonnen aan een super ronde, maar naar het einde van het parcours was er een bocht rechtsom en toen volgden er 3 fouten na elkaar in die lijn. Echt spijtig, want verder ging het goed."

Quinten Bradt (5 strafpunten): "Faemes was weer super vandaag! Ze springt steeds beter en beter. Er was wel stress aanwezig door de wijzigingen binnen het team. Gelukkig konden we deze stress onder controle houden. We kregen jammer genoeg een fout op het water. Maar het was een hele goede ronde en dat geeft veel vertrouwen voor morgen."

Michael van den Bosch (uitgesloten): "Watch Me sprong fantastisch, maar ze sprong wat te hoog op de oxer waardoor ze kort erna lande en dan was het meteen 4 galoppassen vooruit naar de volgende rechte hindernis. Ik wou haar vlot vooruit rijden, maar op de laatste pas zag ik dat het niet ging lukken dus trok ik nog, maar het was te laat, ze kwam te dicht en stopte waardoor ik er af viel."

Thibault Philippaerts (4 strafpunten): "Ik kreeg 1 fout die volledig aan mezelf te wijten was. Ik moest gewoon blijven volgen, maar ik nam Lajolie teveel terug waardoor we een fout kregen. Voor de rest ben ik wel tevreden met mijn parcours. Morgen is het rustdag voor ons."

Axel Vandoorne (foutloos): "Ik had een hele goeie ronde vandaag en Fox sprong opnieuw super. Ik had wel iets meer stress dan gisteren."