Reacties uit het Belgische kamp in Arezzo

Reacties uit het Belgische kamp in Arezzo
Het EK zit er voor onze jonge springduivels op in Arezzo. Voor de ene met mooiere herinneringen dan de andere. Equnews verzamelde reacties bij enkele ruiters die vandaag in de finales aan de start kwamen.

Gilles Thomas: "Wat kan ik nog zeggen? Ik ben heel blij met deze medaille! Conaro was echt in de vorm van zijn leven. Zoals de manier hoe hij deze ochtend sprong in de eerste ronde. Toen ik hem ervoor had losgereden was hij nog heel fris. Hij bleef in de piste echt alles geven, hij wou niet aan de balken komen."

Leonie Peeters: "Catho sprong 2 rondes uit het boekje! Het was hoog en technisch gebouwd en zo werden er veel fouten gemaakt. Er zat een podiumplaats in, maar met een 5e plaats kan ik zeker niet klagen."

Lynn D'Have: 'Ik ben super blij met mijn prestatie. Ik had nooit gedacht dat ik zo een resultaat zou kunnen behalen in de finale."

Axel Vandoorne: Vandaag kreeg ik terug 2 goede rondjes. Spijtig genoeg kregen we een pechfout op hindernis 3 in de eerste ronde. Ik ben heel tevreden over mijn EK, maar als je er zo dicht bij bent ...."

Maartje Verberckmoes: "Ik was heel blij toen ik in de eerste ronde nul reed. Ik had gehoopt op een podiumplaats, maar ik moest het doen met een 7e plaats. Ik kreeg een fout in de tweede ronde en dat heeft ons het podium gekost. Achteraf gezien ben ik wel tevreden met deze prestatie."

Thibault Philippaerts: "Ik kreeg een stomme fout maar reed voor de rest een super eerste ronde. In de tweede ronde kreeg ik al op hindernis 2 een fout, daar kwam ik veel te dicht. Het zit er hier nu op in Italië, ik heb veel bijgeleerd en plezier gehad."

Emilie Conter: "Het was ongelofelijk om dit te mogen beleven. Fragile sprong super in dit toch wel hoog gebouwde parcours."