Pieter Dejager: "Waregem zal meer aanbieden dan Antwerpen"

Pieter Dejager: "Waregem zal meer aanbieden dan Antwerpen"
Het nieuwe jaar brengt  wat wijzigingen op de jumping kalender. We nemen  afscheid van de jumping wedstrijden in Lummen en Antwerpen. De organisatoren van die laatste wedstrijd hebben beslist het concours  richting de 'paardenstad' Waregem te verhuizen.

De Gaverbeek Hippodroom in Waregem zal naast  Waregem Koerse, Military Waregem en CDI Waregem nu ook een vijfster, tweester springwedstrijd gecombineerd met jonge paarden ontvangen in september.

We spraken met Pieter Dejager, de jong gemotiveerde organisator van het gloednieuwe evenement.

Waregem wordt de nieuwe locatie? Waarom juist deze stad?


"Waregem is de Europese hoofdstad van het paard, naast onder andere Jerez de la Frontera," vertelt Dejager. "De reden dat we het hoofdstuk Antwerpen achter ons laten heeft verschillende redenen. Antwerpen is een prachtige stad, maar de organisatie was er niet langer evident. Vorig jaar werden we geconfronteerd met heel wat organisatorische belemmeringen. Verder is de huidige mobiliteit van de stad Antwerpen niet geschikt voor een evenement van een dergelijk niveau. De kwaliteit die van een vijfster evenement verwacht wordt is dusdanig groot dat de locatie heel wat ruimte moet bieden om verschillende ideeën te kunnen uitwerken."

Een bijna volledig West-Vlaams team keert nu 'huiswaarts'?


"Inderdaad, we zijn bijna allemaal afkomstig uit West-Vlaanderen. Dat speelt eveneens een rol in de keuze van Waregem als locatie. Leuk is ook dat we in Waregem twee pistes zullen aanbieden. Naast heel wat West-Vlamingen zijn er ook nog personen van Antwerpen in ons team. Kortom een sterk gemotiveerd Vlaams team."

September als eerste keuze? Kadert dit in een soort maand van het paard?


"Dat klopt volledig, de springwedstrijd wordt een afsluiter van een maand waarin de draf- en galopsport, military, dressuur en afsluitend de springsport centraal zullen staan. Waregem zal dat als dusdanig ook promoten. Een enorm voordeel is dat de stad eveneens zijn schouders onder het project zet."

Hoe zal Waregem anders zijn als Antwerpen?


"We willen het concept van Antwerpen niet volledig naast ons laten liggen. We hebben hard gewerkt om dat concept op te bouwen. Natuurlijk zal het nu anders worden omdat we over meer ruimte beschikken. Niet alleen sportief maar ook betreffende nevenactiviteiten zal er heel wat anders kunnen. Zo kunnen we een veiling integreren en ruimer gaan in ons entertainment programma. Verder zullen we proberen naast een top paardensport evenement ook het lifestyle -aspect geïntegreerd blijven te houden."

"We blijven een VIP evenement, maar het doelpubliek wordt breder. Zo zal de ingang - anders als in Antwerpen - volledig gratis zijn. Het standendorp zal uitgebreid kunnen worden, de plaats voor het publiek geoptimaliseerd. Dit zal zorgen dat het een top evenement wordt."