Nieuwe regelgeving peesbeschermers goedgekeurd

Nieuwe regelgeving peesbeschermers goedgekeurd
Het FEI is aardig aan het vergaderen. Er zijn heel wat veranderingen in aantocht binnen de paardensport. Niet alleen op gebied van marketing, waarbij de disciplines meer autonoom zullen gepromoot worden, of door het opstappen van bijvoorbeeld de Vice President en voorzitter van de jumping commissie, John Madden.

Enkele nieuwe regels werden goedgekeurd en zullen het hippische sportieve landschap wat bijsturen.

Tokyo 2020 en de Paralympische Spelen

De Tokyo2020 sportieve manager, Haruta Yasuhiko heeft zijn voorstellen overhandigd aan de algemene raad van het FEI. In het rapport werden er twee locaties aangeduid. Enerzijds Baji Koen en anderzijds, Sea Forest. In 1964 werd Baiji Koen reeds gebruikt voor de Olympische Hippische Spelen.

Volgend jaar start de bouw van de nieuwe faciliteiten op deze locatie. Het Olympische test evenement staat gepland voor 10 tot en met 12 Augustus, 2019.

Peesbeschermers

De nieuwe regelgeving voor 2019 waarbij de achterste peesbeschermers alleen nog maar als bescherming mogen dienen werd door de volledige vergadering goedgekeurd. Niet langer zullen speciale beschermers die de springprestaties van de paarden beïnvloeden, goedgekeurd worden.

De invoering van de nieuwe regel zal als volgt gebeuren

- Januari 2019: voor alle pony ruiters, children, amateurs en veteranen
- Januari 2020: voor junioren, young riders en U25
- Januari 2021: voor alle FEI jumping wedstrijden.

De reden van deze gefaseerde overgang neemt aandacht voor de Olympische kwalificatie -tijd.