Mechelen organiseert finale FEI Jumping Ponies Trophy 2021

Mechelen organiseert finale FEI Jumping Ponies Trophy 2021

De finale van de FEI Jumping Ponies Trophy zal dit jaar plaatsvinden in Mechelen. Ook het EK eventing 2021 en 2023 zijn toegewezen. 

Het Zwitserse Avenches wordt dit jaar gastheer van het FEI Europees Kampioenschap Eventing, terwijl Haras du Pin (FRA) de editie van 2023 toegewezen krijgt.

“We zijn verheugd dat de Zwitserse locatie Avenches gastheer is voor de kampioenschappen van 2021,” zei secretaris-generaal Sabrina Ibáñez van de FEI. “Na het uitstel van de Spelen in Tokio vorig jaar had de FEI oorspronkelijk de Europese kampioenschappen in alle drie de Olympische en Paralympische disciplines geannuleerd, zodat de focus kon blijven liggen op de Spelen in 2021, maar we werden aangemoedigd om die beslissing te herzien en we hebben naar die stemmen geluisterd.

“We zijn blij dat we onze paardensport gemeenschap iets kunnen geven om naar uit te kijken in deze moeilijke dagen, nu we de EHV-1-uitbraak aanpakken en werken aan de invoering van protocollen om onze paarden en atleten weer aan wedstrijden te laten deelnemen.”

De 2021 editie van het FEI Eventing Europees Kampioenschap zal plaatsvinden van 23-26 september.

Haras du Pin (FRA) werd aangewezen als gastheer voor het FEI Eventing Europees Kampioenschap in 2023. Het FEI-bestuur had het kampioenschap van 2021 oorspronkelijk aan de Franse locatie toegewezen en toen er vorig jaar discussies plaatsvonden over de mogelijkheid om het evenement te verplaatsen buiten de periode van de Olympische Spelen, waren de organisatoren van Haras du Pin helaas niet in staat om een alternatieve datum in 2021 te vinden. Zij hebben echter een voorstel ingediend bij de FEI om het kampioenschap in 2023 te organiseren en het FEI-bestuur heeft daar deze week mee ingestemd. De data voor het kampioenschap in 2023 moeten nog worden bevestigd.

Het FEI-bestuur wees ook de finale van de finale van de FEI Jumping Ponies Trophy 2021 toe aan Mechelen (BEL). De Trophy Final zal doorgaan tijdens Jumping Mechelen van 26-30 december.

Kronenberg (NED) zal gastheer zijn van de FEI Jumping Nations Cup™ Youth Final 2021 van 23-26 september.

Bron: Equibe