Jumping Mechelen vandaag van start, dit mag je verwachten.

Jumping Mechelen vandaag van start, dit mag je verwachten.
Vandaag starten de hoogdagen van de Belgische indoor ruitersport. De Vlaanderen's Kerstjumping in Mechelen start vandaag in de Nekkerhal in Mechelen.

De aftrap wordt gegeven door de nationale dressuur- en springcombinaties. Ook de internationale jeugd komt vandaag aan de start. Na een leuke Kidsday staat het grotere werk op het programma op deze tweede kerstdag. Het Belgisch Indoor Kampioenschap gaat van start, nadien is het uitkijken naar de All Star Masters, oude legendes terug in het zadel.

Jonge paarden regeren het woensdag programma


Op woensdag komen niet alleen de internationale vierster dressuur ruiters aan de start. De focus wordt gelegd op de jonge paarden. Het vrijspringen lokt heel wat kijklustigen alsook de rubrieken voor jonge hengsten. De kers op de taart is zonder twijfel de Sires of the World en de afsluitende Land Rover Masters.

Alle disciplines op een dag.

Donderdag wordt de internationale dressuursport gecombineerd met het kundige en elegante voltige werk en wat snelle springsport. De eerste wereldbeker manches voor de disciplines staan op het programma. Gecombineerd met enkele nationale springrubrieken en het interprovinciaal kampioenschap wordt er afgesloten met de six bars.

Vrijdag is dress to impress

De Queens Cup zal zonder twijfel heet wat springsport liefhebbers naar Mechelen lokken op vrijdag. De Belgische studenten starten ter zelfde tijd de dag met hun indoor kampioenschap. 's Avonds is het uitkijken naar de optredens van de verschillende topruiters tijdens de Dress to Impress.

Wereldbekersport van jewelste

De laatste dag van vijf spetterende dagen Memorial Eric Wauters bieden spectaculaire wereldbekersport. Zowel voor het springen als mennen. De Darco Cup bijt die dag de spits af.