Jumping Luik klaar voor hun 23ste editie

Jumping Luik klaar voor hun 23ste editie
Van 1 tot en met 6 november is het tijd voor Jumping Luik. Dit jaar is het alweer de 23ste editie van deze internationale springwedstrijd. Gisteren werd de driester wedstrijd voorgesteld aan de pers.

Dinsdag en woensdag staan helemaal in het teken van de regionale sport. Donderdag zal er dan gestart worden met de internationale wedstrijden. Ook op vrijdag vinden er heel de dag internationale proeven plaats en 's avonds is er om 19u de eerste show van Satni Serra Camps (ESP) gevolgd door de kleine Grote Prijs over een hoogte van 1.50m.  Op zaterdag is er de proef 'Relais Lotto', in deze proef mogen tien gelukkige winnaars een team vormen met een professionele springruiter. Per twee zullen ze samen de proef rijden. Hierna volgt voor de eerste keer de Steeple Chase in Luik. De dag wordt opnieuw afgesloten met een proef op 1.50m. Op zondag vinden de één- en driester Grote Prijs plaats en is er als afsluiter nog eens de show van Satni Serra Camps.

Dit jaar wordt Satni Serra Camps uitgenodigd om een show te geven. Dit is de winnaar van Got Talent Spanje in 2013. Met zijn paarden en honden reist hij de hele wereld rond om zijn show te geven. In deze show geeft hij een demonstratie van vrijheidsdressuur. Zelf zegt hij over de show: "Ik wil geen verplichting in vrijheid, ik wil paarden in vrijheid, die gelukkig werken in hun pracht."







Enkele ruiters die hun deelname al bevestigd hebben zijn: Gregory Wathelet, Jérôme Guery, Pieter Devos, Constant Van Paesschen, Patrice Delaveau, Janika Sprunger...