Jaar in beeld: Toon Janssens kroont zich LRV kampioen terwijl Belgen en Belgische paarden imponeren op buitenlands terrein.

Jaar in beeld: Toon Janssens kroont zich LRV kampioen terwijl Belgen en Belgische paarden imponeren op buitenlands terrein.
We lazen al hoe de Belgen het jaar 2017 perfect hadden ingezet in zowel Januari als Februari. In Maart startte de maand internationaal licht gechoqueerd nadat bekend werd dat Zweden's nummer één springruiter, Rolf-Göran Bengtsson de samenwerking had gestopt met Stutteri ASK. Bij onze Noorderburen werd er heel wat media gericht op de terugkeer van het kampioenenduo, Jeroen Dubbeldam en de vertrouwde SFN Zenith. Later zou het SFN II fonds deze ook definitief verzekeren voor de Wereldkampioen.

Duitsland was dan weer trots aangezien Daniel Deusser voor de derde maand op rij aan kop stond van de wereldranking. Pieter Devos zette zijn sublieme maand Februari verder samen met Niels Bruynseels door de nodige sensatie te verzorgen in Doha. Ondertussen snelde Constant Van Paesschen naar de winst in Dortmund.

Midden maart was er de Indoor Brabant in 's Hertogenbosch waar niet alleen de Nederlandse paarden fanaten maar ook de Belgen sterk aanwezig waren. Nicola Philippaerts haalde er de overwinning van een Nederlands gedomineerd startersveld. De winst bleef uiteindelijk in eigen land voor Leopold van Asten.

Ook het Azelhof in Lier ontving opnieuw de internationale springcombinaties. Liesje Vanderwegen sprong er naar de overwinning in de prijs Equnews. Wilm Vermeir won dan weer de Flandria Rent Grote Prijs. Stijlvol was uiteraard de Saute Hermès in Parijs waar ook enkele Belgische deelnemers opnieuw uitblonken. Zo wonnen Emilie Conter en Nathan Budd de U25-team competitie.

In Cagnes-sur-Mer imponeerde voormalig Wereldkampioen, Philippe Le Jeune.

Nationaal snelde Toon Janssens naar de Klasse Zwaar LRV Titel. Janssens sprong zich nadien nog meermaals in de prijzen. Op de Groentenjumping bij de familie Spits haalden de regionale ruiters dan weer de spotlights met overwinningen voor Danny Van Es en oa. Jan Claeys.

Ook de Belgische paarden blonken uit. Jarcobond Van den Oude Eik, Indra van de Oude Heihoef en Imke 111 imponeerden tijdens het Winter Equestrian Festival in Wellington.