Geslaagde eerste dag op Oostende Koers

Geslaagde eerste dag op Oostende Koers
De eerste wedstrijd van Oostende Koerse 2014 zorgde gisteren meteen al voor een geslaagde editie. Over heel de dag waren er 4 drafrennen en 5 galoprennen. Hieronder kwamen toch wel een aantal outsiders als eerste over de finish.

De eerste drafren werd gewonnen door het paard Geronimo Halebeek met als driver Eddy Van Hout die ook eveneens de eigenaar is van dit paard. Geronimo Halebeek was één van de favorieten die zijn rol heeft kunnen waarmaken tegen de 9 andere concurrenten in deze ren. Met een knappe overwinning aan een voet van 1:22,19 over een afstand van 2.050 m heeft hij de koers naar zijn hand kunnen zetten.

In de 2de ren was de spanning te snijden. Over een afstand van 2.050 meter met 12 starters, was Fagio F met als driver Dries Devolder de uitgeroepen tot grote favoriet. Hij won deze koers aan een voet van 1:20,46 over een afstand van 2.050 meter.

Hier kreeg hij nog in de laatste meters een tegenaanval van Rik Depuydt met het paard Fille de Lauzet. Maar Rik moest het doen met een 2de plaats.

Oostende koersOostende koers