GAIA vraagt invoerverbod op paardenvlees

GAIA vraagt invoerverbod op paardenvlees
Dierenrechtenorganisatie GAIA vraagt een invoerverbod van paardenvlees uit Zuid-Amerika, nadat het schokkende beelden heeft vastgelegd van paarden die in de Zuid-Amerikaanse landen Argentinië en Uruguay zwaar mishandeld worden.

“We hopen dat mensen beseffen dat wanneer ze paardenvlees eten dat vanuit Latijns-Amerika komt, dit mogelijk van zo’n zwaar mishandelde paarden”, zegt GAIA-directeur Ann De Greef. “We hopen dat de Europese commissie eindelijk de grenzen sluit voor paardenvlees afkomstig uit Argentinië, maar ook voor paardenvlees vanuit Uruguay en Canada. We hopen dat de weinige supermarkten die dit vlees nog verkopen, Carrefour en Renmans, er ook mee stoppen.”


De Federatie van het Belgisch Vlees (FEBEV) zegt in een reactie dat ze de beelden ernstig neemt en elke vorm van dierenleed veroordeelt. “We hebben net kennisgenomen van de beelden die door Gaia naar de media verspreid werden. We nemen deze beelden ernstig en zullen ze verder onderzoeken samen met het team van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL)”, zegt Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van FEBEV.