EK Arezzo: Reacties van de junioren na hun eerste rit

EK Arezzo: Reacties van de junioren na hun eerste rit
Deze ochtend mochten de junioren de spits afbijten op het Europees kampioenschap in Arezzo. De Belgische delegatie liet meteen een goede indruk na. Equnews verzamelde reacties vanuit het Belgische kamp.

Gilles Thomas: "Ik ben tevreden over mijn ronde vandaag. Conaro voelde heel goed aan, hij is echt in top vorm! Ik had misschien twee seconden sneller kunnen zijn, waardoor ik dan op de 15e plaats zou geëindigd zijn. Maar met een 27ste plaats ben ik zeker niet ontevreden, er kan nog veel gebeuren in de andere omlopen die volgen."

"Mijn parcours was goed verlopen. Be Cool liep fijn en sprong ook geweldig. Ik heb een strakke en vlotte ronde gereden, maar niet te fel overdreven, daar ik hem toch wat wou sparen voor de komende dagen. Achteraf gezien had ik misschien in het begin van mijn parcours iets sneller moeten gereden hebben, maar ik ben alvast zeer tevreden hoe deze eerste rit verlopen is" aldus Belgisch kampioen Boy-adrian van Gelderen.

Lynn D'Have: "Espri voelde goed aan en sprong ook goed. Juist op de driesprong kwam ik iets te groot in, maar Espri wist me goed te helpen om daar foutloos door te gaan."

"Ik had stress in het begin zoals iedereen uiteraard, maar eens ik aan mijn parcours begon ging alles vlot en verliep het goed tot aan hindernis 10. Maar daar ging het mis en kregen we een fout", aldus Zoé Conter. "Daarna probeerde ik nog wat tijd te winnen op de laatste hindernissen, maar toen ging de balk van de laatste hindernis ook uit de lepels. In de paddock voelde mijn paard heel goed aan. Maar het is nu eenmaal geen ideaal paard om barema C mee te rijden. Vandaag laat ik achter mij, ik moet mij nu concentreren op morgen, ik wil mijn teamleden niet teleurstellen dan."

Leonie Peeters: "Catho sprong super, echt om een nulritje mee te springen. Ik moest als nummer 7 al binnen, dus heb ik geen andere ruiters meer zien rijden om de lijnen nog eens te bekijken. Het plan was om zo snel mogelijk te rijden, maar geconcentreerd te blijven. Ik kreeg een fout op hindernis 3, echt mijn eigen schuld, ik kwam te groot. Gelukkig is Catho een snel paard dus ben ik zo snel mogelijk beginnen rijden om toch zo ver mogelijk vooraan te kunnen eindigen. Als ik de fout niet had gemaakt was ik bij de eerste geëindigd. Maar ja, nu concentreren we ons op de landenwedstrijd."