Conflict Brouwer en Andresen over Handsome O blijft aanhouden

Conflict Brouwer en Andresen over Handsome O blijft aanhouden
Jan Brouwer heeft het kort geding dat hij had aangespannen tegen Kristin Andresen verloren. Hierdoor wordt het beslag op zijn bankrekening niet opgeheven. Verder wordt Andresen niet berispt voor zijn ongezoute meningsuitingen op Facebook.

Het kort geding diende twee weken geleden in de Rechtbank Amsterdam. Die heeft de vordering nu volledig afgewezen. Betreffende de Facebook meningen is de rechtbank van Amsterdam van oordeel dat de uitlatingen van Andresen over Handsome O en Jan Brouwer niet onrechtmatig zijn.

Ook de foutieve berichtgeving van Andresen dat er op Brouwers paarden en stal beslag zou liggen –dat ligt er namelijk alleen op een bankrekening –valt niet onder smaad of laster.

Verder werd niet aangetoond dat Brouwer door de uitingen van Andresen enige schade heeft geleden.


In een notendop

Hengstenhouder en handelaar Jan Brouwer zit al enkele jaren in een conflict met de Noorse miljardair Kristin Andresen. De door haar gekochte hengst Hansome O vertoonde enkele dagen na aflevering op een Deense hengstenstation hanentred.

Volgens Andresen had het paard dat al en heeft Brouwer dat opzettelijk gemaskeerd. Maar volgens Jan Brouwer heeft het paard kort na aankomst op zijn Deense stal een ongeluk gehad en lijdt het paard daarom aan hanentred.