Chantilly en WEF gaan samenwerken

Chantilly en WEF gaan samenwerken
Vorige dinsdag vond er een persconferentie plaats in West Palm, Florida, VSA. Mark Bellissimo stelde er traditiegetrouw het WEF voor. Verrassend was echter wanneer Gérard Manzinali, voorzitter van de internationale wedstrijd in Chantilly, ten tonele kwam. In de toekomst zullen beide evenementen de handen in elkaar slaan.

Het WEF is een 12 weken durende wintertoer voor zowel professionele als amateur-combinaties. Van januari tot en met maart verdeelt de organisatie van het WEF ongeveer 7 miljoen USD, verdeeld over enkele FEI wereldbeker proeven, een landenprijs en de nodige nevenproeven.

Het internationale kader van Chantilly moet echter niet onderdoen voor deze Amerikaanse tegenhanger. Met het 'Chateau de Chantilly' op de achtergrond is de CSI in Chantilly één van de meest prestigieuze evenementen op de wereld. Naast de CSI1* en CSI2* verwelkomt Chantilly ook elk jaar de Global Champions Tour.

Wat veranderd er nu? Naast de gebruikelijke één- en tweester wedstrijden verwelkomen beide organisaties nu ook de CSIU25! Daarenboven zullen alle tweester winnaars in Chantilly uitgenodigd worden om deel te nemen aan de WEF in 2015. Hoewel de precieze uitwerking van de samenwerking nog moet gefinaliseerd worden is de eerste aanzet alvast veelbelovend. 

Bron:  Equnews / R&B Presse
Foto: Sportfot