Celstraf van 15 maanden voor stalknecht?

Het parket Halle-Vilvoorde heeft deze namiddag een gevangenisstraf van 15 maanden gevorderd tegen een stalknecht van een manege in Londerzeel. De twintiger ging begin juni na een hoogoplopende ruzie zijn tegenstrever te lijf met een kettingzaag en een hakbijl. Uiteindelijk werd enkel de wagen van het slachtoffer beschadigd. De stalknecht heeft intussen de schade al vergoed en hij hoopt op een opschorting.




Het incident speelde zich af op 1 juni. De stalknecht was die dag op een jumpingevenement in Mechelen en kreeg daar een hoogoplopende ruzie met een andere man. Enkele omstanders moesten tussenbeide komen om te vermijden dat de stalknecht zijn tegenstrever te lijf ging. Eén van die omstanders was de hoefsmid van de manege waar de stalknecht werkte.


Korte tijd later kreeg de stalknecht het dan aan de stok met die hoefsmid. De jongeman reed naar de manège in Londerzeel en wachtte daar de hoefsmid op. Toen die aankwam, stormde de stalknecht op diens wagen af met een kettingzaag en een hakbijl. De hoefsmid bleef in zijn wagen zitten en uiteindelijk raakte enkel zijn ruit beschadigd, mede omdat de politie ter plaatse kwam en de gemoederen kon bedaren.

Het parket tilde zwaar aan de feiten en eiste een celstraf van 15 maanden. De stalknecht, die nog een blanco strafblad heeft en de schade heeft vergoed, vroeg de rechtbank om een opschorting of een werkstraf. Het vonnis valt op 30 juni.

Bron: HLN