Catherine Van Roosbroeck: "Gautcho is in de fleur van z'n leven..."

Catherine Van Roosbroeck: "Gautcho is in de fleur van z'n leven..."
Op vrijdag sprongen de Belgen naar de overwinning tijdens de Nations Cup in Roeser. Na afloop was er even tijd om samen met de Belgen samen te zitten. De Belgische teamchef blikt alvast goedlachs terug op de prestaties.

"Ons eerste doel is en blijft in de Divisie 1 te geraken," bevestigt Peter Weinberg. "Nu kunnen we ons beginnen focussen op het Europees Kampioenschap en nadien de goede prestaties in de Divisie 1 volgend jaar."


Catherine Van Roosbroeck was één van de twee combinaties die een dubbele foutloze omloop presteerde. Al enkele maanden toont de amazone heel veel constante in haar prestaties. Ook in Roeser bleek het duo de sterkhouder van het team. "In St Gallen finishten we vierde met het team. Sinds het begin van het seizoen blijft Gautcho goed presteren," verklaart Van Roosbroeck.


Catherine kocht Gautcho op vierjarige leeftijd (hij is nu 11 jaar). "Het leek allemaal eenvoudig, dat bewijst dat hij in de fleur van zijn leven is," besluit Catherine. Zonder twijfel heeft de amazone haar belang voor de toekomst van België getoond de laatste maanden. Ongetwijfeld zullen we haar met Gautcho op de grotere kampioenschappen aan het werk te zien krijgen.

Wilm Vermeir kwam slechts eenmaal aan de start. "Mijn paard was er alvast klaar voor, we sprongen foutloos in de opwarming," lacht Vermeir. "Een beetje geluk bij ongeluk. De bodem in Roeser werd uitstekend verzorgd maar was niet ideaal door de slechte weersomstandigheden."