Cassandra Braeckmans heeft haar Young Rider Academy voltooid

Cassandra Braeckmans heeft haar Young Rider Academy voltooid
De Young Riders Cassandra Braeckmans (BEL), Jack Dodd (IRL) Pål Flam (NOR), Eoin McMahon (IRL), Emma O´Dwyer (GBR), Laura Klaphake (GER). Derin Demirsoy (TUR), Laetitia Du Couëdic (SUI), Michael Duffy (IRL), Giampiero Garofalo (ITA), Spencer Roe (GBR), Basile Rubio (FRA) zijn de ruiters van het team uit 2016 die een prestigieuze Award in ontvangst mochten nemen. Zij deden mee aan een programma voor Young Riders dat onder begeleiding staat van het FEI, de IJRC en Rolex. Het programma geeft jonge ruiters tussen de 18 en 23 jaar de kans om zich volledig te ontwikkelen bij een grote en professionele stal. Het doel van het programma is om de toekomst te voorzien van talentvolle ruiters die het kunnen gaan maken op het hoogste niveau, of om de management functies in de sport aan te vullen.

Eleonora Ottaviani, medewerker van de bond van het Young Rider Acadamy Project vertelt: "Het is altijd een geweldig gevoel om met jonge mensen te mogen werken. Naast hun passie zijn ze gebrand op het leren en het gebruik maken van alle mogelijkheden die wij hun kunnen bieden."

De Franse ruiter Basile Rubio verklaarde: "De YRA is een geweldige ervaring geweest voor mij. Het programma staat in het teken van educatie, sport en mensen. Wij zijn de ruiters van morgen, hierdoor moeten wij een sterk systeem om ons heen bouwen die ons door de veranderingen in de sport heen kan slepen."
Ook de Ier Jack Dodd vertelt hoeveel hij geleerd heeft van de academy; "Niet alleen heeft het mijn kennis omtrent de paardenwereld vernieuwd, maar het heeft mij ook de benodigde kennis opgedaan over het oprichten en leiden van een eigen stal".

Over een paar maanden zal er een nieuwe selectieronde volgen voor de studenten van 2017 in Arezzo. Echter zal dit niet inhouden dat het huidige team deel uit zal maken van het verleden. "Het enthousiasme en de passie van de mensen die bij ons betrokken zijn is enorm. Wij zullen dan ook zeker onze kandidaten op de voet blijven volgen in de toekomst", aldus Ottaviani.