Breemeersen voert wijzigingen door in wintercup

Breemeersen voert wijzigingen door in wintercup
Ongeveer halfweg heeft de Breemeersen enkele wijzigingen doorgevoerd aan zijn winterprogramma. In de officiële mededeling lezen we het volgende.

Na 2 Gold Cups, 5 Silver Cups, 5 Brons Cups en 2 Jeugd Cups was er rond de jaarwisseling even tijd om te bezinnen alvorens opnieuw van start te gaan voor nog 10 weekends van mooie springsport!

We proberen steeds een optimaal programma uit te werken waar de opleiding en promotie van jonge springpaarden centraal staat. Daarom zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd die de Breemeersen Wintercup nog aantrekkelijker maakt en we hopen hiermee te voldoen aan de wensen van de ruiters en de eigenaars.

Een kort overzicht van de belangrijkste wijzigingen!

- de weekend licentie van 10 euro wordt vervangen door een daglicentie van 5 euro.
- Trainingsproeven: speciale proeven die gemakkelijk gebouwd worden om jonge paarden op een ontspannen manier te trainen. In deze proeven is er geen klassement en mag het parcours ook na 2 weigeringen volledig gesprongen worden. Voor de foutlozen zijn er naturaprijzen.
- De inschrijvingsgelden dalen waardoor het nog aantrekkelijker wordt om jonge paarden op te leren en indien nodig te herstarten in dezelfde proef.
- zaterdagochtend staat er steeds een proef van 70cm op het programma voor jonge paarden die voor de eerste keer aan een wedstrijd deelnemen.
- Door de grote vraag zal er ook elke zaterdag een proef voor 4, 5 en 6 jarige paarden op het programma staan.
- De hoogte van de Grand Prix proeven worden verlaagd tot 1.30m voor de Silver Cup en tot 1.35m voor de Gold Cup. Hierdoor kunnen ook 7 jarige paarden deelnemen aan de Grand Prix.
- Er kunnen stallen gehuurd worden aan 15 euro per dag.

We wensen iedereen een sportief en succesvol 2014!

Dit is een link naar het volledige programma:
http://www.breemeersen.be/2012/centrum.php?taal=nl&nummer=4