BK jonge paarden gaat morgen van start

BK jonge paarden gaat morgen van start
Het zijn drukke dagen voor de Belgische springruiters! Terwijl verschillende ruiters dit weekend nog aan het werk waren in Beervelde of Roosendaal, moeten zij vandaag nog met hun jonge paarden richting Gesves vertrekken. Want daar wordt vanaf morgen om 9 uur het Belgische kampioenschap voor jonge paarden afgewerkt. Morgen zullen de 4-jarige hun eerste kwalificatie proef afwerken. Daarna is het aan de 5-jarigen (deel 1) voor hun kwalificatie te rijden. Het Belgische kampioenschap is voor zowel 4-, 5- als 6-jarige paarden. De 7-jarigen hebben reeds in Lummen hun Belgisch kampioenschap al gehad. Voor deze leeftijdscategorie is er komende week de 'Beker van België'.

Klik hier voor het volledige programma en de startlijsten.

Voor aanvang van dit kampioenschap blikken we nog even terug op de cyclus die hieraan vooraf ging. Bij de 7-jarigen was de eindwinst voor Valentijn De Bock met Homer de Reve. Zij waren vorig jaar bij de 6-jarigen ook al goed voor de eindoverwinning. Tim Van Den Broeck en Islamiet v/d Lentamel en T&L wonnen het criterium bij de 6-jarigen. De reeks voor 5-jarigen kreeg 5 eindwinnaars: Benny Naessens (Just In Time), Jan Van Dyck (Jack The Ripper 111) en Katrijn Van Hoecke (Just The Music). Dieter Laheyne had twee paarde onder het zadel waarmee hij het criterium won, Jackpot van 't hagenhof en Ellexa de Nuit. De naam Ellexa verwijst naar de eigenaar Axelle Druyts (voornaam omgekeerd).

Tot slot waren er nog 4 eindwinnaars bij de 4-jarigen: Andres Vereecke (Gendy vd Begijnakker Z), Alain Colette (Carmen du Toultia Z) en Melanie Gelin met Kyra en Sakkado G&C.

Klik hier voor de eindstand van het criterium.