België op medaille koers op de WEG

België op medaille koers op de WEG

Vanmorgen zijn de twee eerste teamleden van de Belgische reiningploeg al in actie gekomen in het Caen Exhibition Center. Piet Mestdagh beet de spits af. Met zijn eigen RS Spat Mano War zette hij meteen een prima score neer van 216,5. Piet Mestdagh: “Het was een beetje schrikken om als eerste binnen te moeten maar ik was niet te nerveus.” Over zijn resultaat is Piet heel tevreden: “Ik ben heel gelukkig met dit resultaat, net zoals de andere teamleden. De score en de proef lagen zeker in de lijn van de verwachtingen”. Dit is meteen een goede beginscore voor het team: “Het zal voor de andere teamleden een geruststelling zijn. We staan voorlopig zeer goed geklasseerd waardoor er ook minder druk op hen komt te liggen.” Opdracht volbracht dus voor Piet, voor wie een finaleplaats een bekroning op zijn werk zou betekenen.
Ann Poels kwam aan de start met Nic Ricochet (eig. Quarter Horses AZ.AGR. S.S). Ook zij gaf de Belgische supporters waar voor hun geld: “Ik ben heel erg blij met de score van 222,5. Hij heeft alles gegeven, er zaten eigenlijk geen fouten in, dus veel beter kon niet.” Ze was heel opgetogen om te mogen binnen rijden in dit kader: “Het is natuurlijk fantastisch om binnen te rijden. Ik heb de Belgische fans niet gezien omdat ik mijn focus niet wou verliezen, maar ik heb ze wel gehoord!” Ze kijkt uit naar morgen: Cira en Bernard hebben allebei super paarden morgen aan de start en met hun internationale ervaring moeten we zeker een medaille kunnen halen. Daar zijn we voor gekomen.


Ook onze “duivelse” chef d’équipe Suzy Baeck glunderde na afloop: “Ik ben een hele happy chef d’équipe, we hadden ons geen betere start kunnen wensen. Piet heeft het super gedaan waardoor er een stuk minder druk kwam te liggen op de andere teamleden. Ook Ann heeft met Nic Ricochet een heel goeie score neergezet zodat we de andere landen toch schrik aanjagen. We worden zeker een risicoland en dat was toch onze doelstelling.” Morgen komen de op papier twee sterkste combinaties nog aan de start die, als alles loopt zoals het moet, boven de scores van Piet en Ann moeten uitkomen, maar het moet altijd gereden worden.

Zo is de reiningploeg, die in Kentucky een zilveren medaille haalde, opnieuw op weg naar eremetaal.


Programma dinsdag 25/08/2014




  • TEAM - 08h50: Cira Baeck de Montenau avec Colonels Shining Gun (prop. Roleska Katarzyna)

  • TEAM - Bernard Fonck de Incisa Scapaccino (ITA) avec Sail On Top Whizard (prop. Cerato Danny)

  • IND - Matyas Gobert de Blaugies vec Chicy Smart Jac (prop. Annie Mouton/Dominique Gobert)