Achter de schermen; Claire Heye, de HROV "madam" deel III

Achter de schermen; Claire Heye, de HROV "madam" deel III
Gisteren las je reeds de eerste delen van ons gesprek 'achter de schermen' met de 'madam' van de HROV. Claire Heye is het kloppend hard van de Hippische Regionale in Oost-Vlaanderen. Ze heeft een lange geschiedenis in het regionale milieu. Claire kende en deelde heel wat leuke momenten, toch kon ze zich ook wat ergeren in sommige situaties ...

 

Minder goede momenten op wedstrijd zijn de ongevallen: wij hebben spijtig genoeg reeds een ongeval gehad met fatale afloop. Dit wil je nooit meer meemaken! En toch gebeuren nog steeds veel ongevallen in onze sport, wij houden eraan goed opgeleide hulpverleners in te schakelen.

Maar er zijn ook zaken waar ik me gewoon aan erger omdat het onrespectvol is ten opzichte van het personeel of de andere ruiters. Denk maar aan ...:

Ruiters die hun eigen startnummer kiezen zoals het hen uitkomt zonder rekening te houden met startlijst en hun mede ruiters.

Ruiters die komen inschrijven ter plaatse (indien toegelaten) en hun licentienummer niet kennen noch de immatriculatie-nummers van hun paarden. Het ergste is als ze dan de zin " jij zit hier toch om dat op te zoeken…." over hun lippen krijgen.

Officials die alcoholische drank gebruiken op wedstrijd: hatelijk ! Staat nu trouwens in reglement dat alcoholische dranken verboden zijn op wedstrijd voor de officials.

 

Wat maakt de HROV uniek?

Ik denk dat vele ruiters, zelfs buiten onze provincie, kiezen voor de HROV. Waarom? Wellicht omdat wij uniek zijn? We bieden een eerder familiale sfeer, betrokkenheid, en ook omdat ze wekelijks hetzelfde gezicht zien (lacht)?

Alle gekheid op een stokje, de HROV heeft heel wat sterk punten. Ik denk bijvoorbeeld aan onze stipte verwerking van start -en uitslagenlijsten. De startlijsten staan dinsdagmiddag online, de resultaten sneller dan de wind (soms iets sneller, soms iets trager als op Equnews). Bovendien voorzien we steeds een stipte uitbetaling van de prijzengelden, dit is helaas ook een uitzondering in België.

Verder is er onze sfeer: je kan die negens terugvinden zoals het bij ons gaat, SAMENwerken  en niet tegen-werken. Dit is zeker een sterk punt wat zich vertaalt naar de deelnemers en publiek. Onze openheid naar iedereen, onze beslissingen die doordacht genomen worden en niet à la tete du client, het volgen van de reglementen, dus geen voordeel voor vrienden, noch nadeel voor diegene waarmee je het niet zo fijn kan vinden.

wordt vervolgd ...